Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@01:45:57 GMT

کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۷۰۷۹۳

کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت

پول‌نیوز - آیا دوست دارید که تنها چند روز به یک کشور خارجی سفر کنید و در همین مدت کوتاه با بخش زیاد یا حتی همه مردم آن کشور آشنا شوید؟ شاید بگویید چنین چیزی امکان ندارد و در عرض چند روز نمی توانید کل یک کشور را بگردید و با مردم محلی اش هم صحبت شوید. اما باید بدانید که در گوشه و کنار دنیا کشورهایی وجود دارند که کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت به شمار می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با مراجعه به فهرست کشورهای عضو سازمان ملل متحد متوجه می شویم که این کشورها کمترین جمعیت جهان را دارند و کل جمعیت آن ها در حد یک شهر یا حتی یک محله است!





1- واتیکان | Vatican
واتیکان، محل اقامت پاپ، رهبر کاتولیک های جهان و مرکز کلیسای کاتولیک است و در واقع یک کشور مستقل به حساب می آید. واتیکان درست در دل شهر رم ایتالیا قرار گرفته و به این ترتیب کشوری کوچک در یک کشور دیگر به حساب می آید! جمعیت این کشور حدود ۴۵۱ نفر است و به این ترتیب در صدر لیست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت قرار می گیرد. شهر-کشور واتیکان کوچک ترین کشوری است که در سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته می شود و این کشور با قوانین و مقررات خاص خود اداره می شود. جالب است بدانید که جمعیت واتیکان در طول روز به ویژه در ایام پرگردشگر به دلیل ورود توریست ها سه یا چهاربرابر می شود! از جمله دیدنی های این کشور کوچک می توان به میدان سنت پیتر، کلیسای سیستین و کلیسای سن پیر اشاره کرد.

۲- تووالو | Tuvalu
جمعیت: ۱۰۶۴۰
کشور تووالو کشوری جزیره ای در اقیانوس آرام است که با حدود ده هزار نفر جمعیت دومین کشور در فهرست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت قرار می گیرد. این جزیره بین هاوایی و استرالیا قرار گرفته و همین موضوع باعث شده تا مسافران زیادی برای تفریح و استراحت این کشور کوچک را انتخاب کنند. این کشور کوچک در سال ۲۰۰۰ به عضویت سازمان ملل متحد درآمد و به عنوان یکی از کوچک ترین کشورهای جهان شناخته می شود. این کشور جزیره ای آداب و رسوم و حتی ورزش های خاص خود را هم دارد و ورزشی ملی و سنتی به نام کیلی کیتی در این کشور وجود دارد که شبیه به کریکت است. تووالو مستعمره انگلستان بوده و هنوز هم تحت سلطه ملکه انگلیس، الیزابت دوم قرار دارد و پرچم انگلیس همچنان در سمت چپ پرچم رسمی این کشور به چشم می خورد.

۳- نائورو | Nauru
جمعیت: ۱۱۳۴۷
لیست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت بدون نام بردن از کشور جزیره ای و دوردست نائورو تکمیل نمی شود. این کشور در اقیانوس آرام جنوبی قرار گرفته و یکی از دورافتاده ترین کشورهای دنیا محسوب می شود. جالب است بدانید که در جریان جنگ جهانی دوم این کشور جزیره ای دورافتاده هم از آسیب در امان نبود و توسط ژاپنی ها بمباران شد و خسارت های قابل توجهی به این کشور وارد شد. جدیدا مردم این کشور به خاطر اضافه وزن بالایشان هم شهرت پیدا کرده اند و لقب چاق ترین کشور جهان را به خود اختصاص داده اند. این کشور شرکت هواپیمایی رسمی خود را دارد که نائورو ایرلاینز نامیده می شود و هواپیماهای این ایرلاین از تنها فرودگاه کشور به مقاصدی مثل بریزبن استرالیا پرواز انجام می دهند. نائورو کوچکترین جمهوری مستقل جهان هم محسوب می شود! توریست ها برای بازدید از این کشور کوچک لازم است از چند هفته قبل هماهنگی های لازم را انجام بدهند.

۴- پالائو | Palau
جمعیت: ۲۱۰۹۷
مورد بعدی در لیست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت باز هم یک کشور جزیره ای است که باز هم در اقیانوس آرام قرار گرفته است. این کشور کوچک در شرق کشور فیلیپین قرار گرفته و با توکیو ۳۲۰۰ کیلومتر فاصله دارد. جمعیت پالائو کمی بیش از بیست و یک هزار نفر است که در بیش از ۳۴۰ جزیره کوچک و بزرگ زندگی می کنند. به عبارتی دیگر اگر جمعیت این کشور را به طور مساوی بین جزایر تقسیم کنید در هر جزیره تنها ۶۲ نفر زندگی می کنند! با این حال، در عمل این گونه نیست و برخی از جزایر سکنه کمی دارند یا حتی بدون سکنه هستند. کشور پالائو مقصد محبوبی برای گردشگران ماجراجو به حساب می آید و ساختمان ها و بناهای تاریخی باشکوهی در نقاط مختلف این کشور وجود دارند که بازدید از آن ها هم خالی از لطف نیست.

۵- سن مارینو | San Marino
جمعیت: ۳۳۲۸۵
خب، سرانجام از جزایر دورافتاده خلاص می شویم و به کشوری می رسیم که کاملا توسط کشوری دیگر احاطه شده است. کشور سن مارینو در جنوب اروپا و در شبه جزیره ایتالیا قرار گرفته و از بسیاری جهات حائز اهمیت است. این کشور علاوه بر این که یکی از کوچک ترین کشورهای جهان است، اولین کشور دنیا با حکومت جمهوری هم به حساب می آید. قانون اساسی سن مارینو در سال ۱۶۰۰ تدوین شده و قدیمی ترین قانون اساسی ملی در جهان است که هنوز هم اجرا می شود. در جریان جنگ جهانی اول و زمانی که ایتالیا به کشورهای اتریش و مجارستان اعلام جنگ کرد سن مارینو بی طرفی خود را حفظ کرد. همین موضوع باعث ایجاد اختلاف هایی بین ایتالیا و سن مارینو شد و بسیاری معتقد بودند که این کشور کوچک پناهگاه جاسوسان اتریشی شده است.

۶- موناکو | Monaco
جمعیت: ۳۷۶۲۳
هیچ کس دقیق نمی داند که آیا کشور کم جمعیت و کوچک موناکو پادشاهی است یا جمهوری است. با این حال این کشور یا جمعیتی بیش از سی و هفت هزار نفر یک شبه جزیره-کشور مستقل است که در دریای مدیترانه و نزدیکی سواحل جنوب فرانسه واقع شده است. جالب است بدانید که مساحت این کشور حدود ۲ کیلومتر مربع است و به این ترتیب یکی از پرتراک ترین جمعیت های دنیا را دارد. مردم موناکو به زبان فرانسوی صحبت می کنند و واحد پول رسمی این کشور هم یورو است. این کشور هیچ مالیاتی از مردمش دریافت نمی کند و به دلیل قوانین آزاد مالیاتی بهشتی برای توریست ها و ثروتمندان سرتاسر دنیا محسوب می شود.

۷- لیختن اشتاین | Liechtenstein
جمعیت: ۳۷۸۱۵
لیختن اشتاین یکی از دو کشوری در جهان (در کنار ازبکستان) است که توسط دو کشور سوئیس و اتریش احاطه شده است. این کشور هم مثل موناکو در قاره اروپا قرار گرفته و یکی از کشورهای ثروتمند و مرفه جهان به شمار می رود. پایتخت شاهزاده نشین لیختن اشتاین شهر فادوتس و بزرگ ترین شهر این کشور، شهر شان با پنج هزار نفر جمعیت است. لیختن اشتاین یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد است و با سودآوری بالایی که از صنایعی مثل گردشگری، بانکداری و تولیدات مختلف دارد یکی از بهترین و بالاترین سطوح زندگی در دنیا را به خود اختصاص داده است.

۸- جزایر مارشال | Marshall Islands
جمعیت: ۵۳۰۶۶
جمهوری جزایر مارشال کشوری مستقل در اقیانوس آرام است که از بیش از ۱۰۰۰ جزیره تشکیل شده است. البته اکثر این جزایر خالی از سکنه هستند و جمعیت این کشور در چند جزیره متمرکز شده است. کشور مارشال یکی از کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت است و نزدیک به خط استوا در اقیانوس آرام قرار گرفته است. این کشور به عنوان کشوری مستقل عضو سازمان ملل متحد است و جمعیت آن بیش از پنجاه و سه هزار نفر است که از این تعداد، ۲۸۰۰۰ نفر در جزیره ماجورو، پایتخت این کشور زندگی می کنند.

۹- سنت کیت و نویس | Saint Kitts and Nevis
جمعیت: ۵۴۸۲۱
آخرین مورد در فهرست کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت که معرفی می کنیم کشور سنت کیت و نویس است. این کشور با اسم عجیب و طولانی که دارد کشوری جزیره ای در دریای کارائیب است و تا سال ۱۹۸۶ سنت کریستوفر و نویس نامیده می شد! یکی از کوچک ترین کشورهای جهان از نظر جمعیت از قرن ۱۷ جزء مستعمرات انگلیس بود اما در سال ۱۹۸۳ اعلام استقلال کرد. هرچند هنوز هم ملکه الیزابت دوم انگلیس در صدر این حکومت قرار دارد و نقش فرمایشی خود را حفظ کرده است.




منبع:جهان نما

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گردشگری پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۷۰۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین نشست سران اسلامی در بانجول، گامبیا درباره «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» به ایراد سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای رئیس، عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان،

در ابتدا مراتب خرسندی خود را بابت حضور در این نشست ارزشمند و درکشور زیبای گامبیا ابراز می‌دارم. از مهمان نوازی گرم دولت و ملت گامبیا تشکر نموده و ریاست این کشور را بر پانزدهمین نشست کنفرانس سران اسلامی تبریک می‌گویم.

در آغاز سخن، ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه، بر ضرورت تقویت اتحاد و همبستگی بیش از پیش کشورهای اسلامی برای توقف فوری نسل کشی، جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری، کافی و بدون مانع کمک‌های بشر دوستانه به سراسر غزه تأکید می‌کنم.

بی شک این دوره زمانی نیز با همه مصائب و سختی‌های آن بر ملت فلسطین خواهد گذشت اما چگونگی و کیفیت نقش آفرینی ما دولت‌های مسلمان در برخورد با این بحران در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد.

بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف می‌باشد. از دولت‌ها و کشورهای مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام نمودند، صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادی‌بخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نبود. چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی بخشد.

تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت میسر است.

کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی با گذشت هفت ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه‌های آمریکا، اروپا و سایر کشورهای جهان رسیده است. مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب، این صدای اعتراضی وجدان‌های بیدار بشری را با سرکوب خشونت آمیز پاسخ می‌دهند و با دیگر رویکرد استانداردهای دوگانه خود را به نمایش می‌گذارند.

رؤسای محترم،

افکار عمومی جهان و بویژه جهان اسلام قویاً از ما انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران، توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم شامل:

۱- تاکید بر برقراری آتش‌بس فوری، کامل، بی‌قید و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

۳- تبادل اسرا؛

۴- موظف ساختن رژیم اسرائیل به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیروهای نظامی و تجهیزات آنها از غزه و تضمین بین المللی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

۵- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل؛

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملل دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان جنایات اسرائیل. برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام، باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد.

همکاران گرامی،

جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده ای قرار دارد به نحوی که کشورهای اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش‌ها ازجمله بی‌ثباتی اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی، درگیری‌های منطقه‌ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان و مداخله قدرت‌های فرا منطقه‌ای مواجه هستند. این چالش‌ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش‌های توسعه‌ای منجر شده است.

با این وجود، این چالش‌ها می‌توانند موجد فرصت‌هایی قابل‌توجه برای پیشرفت و نوآوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشند. میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشورهای اسلامی، زمینه‌های مساعدی را برای پیشبرد طرح‌های توسعه پایدار بر اساس شاخص‌ها، معیارها ارزش‌های اسلامی فراهم ساخته است.

در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری بومی شگفتی‌های بزرگی آفریده اند. این ظرفیت سرشار در میان همه جوانان کشورهای اسلامی موجود است.

ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار تقویت، اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار؛

اول- ملت‌های اسلامی با تمرکز و سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌ها می‌توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان به کار گیرند.

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری‌ها و تسرّی توسعه پایدار و همه‌جانبه می‌بایست شبکه همکاری‌های اقتصادی، فنی، توسعه‌ای، تجاری و مالی- پولی میان کشورهای اسلامی در بستر توافقات و سازوکارهای هدفمند و مشترک، بیش‌ازپیش تقویت گردد.

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی جهت اشتراک‌گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار لازمه تحقق طرح‌های توسعه‌ای ملل مسلمان است.

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بر مبنای ارزش‌ها یک ضرورت است.

پنجم- به‌کارگیری ابتکارات و نوآوری‌های فن آورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقق اهداف توسعه پایدار در چارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب می‌باشد.

جناب آقای رئیس،

بی تردید اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد. همیاری و همکاری کشورها با شعار «امنیت و توسعه پایدار برای همه» ضرورت و فوریت می‌یابد.

آقای رئیس، همکاران گرامی، خواهران و برادران،

در پایان مایلم تاکید کنم؛ حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت.

جمهوری اسلامی ایران با توسل به قاعده حقوقی دفاع مشروع، -و پس از نااید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل- روز شنبه ۱۳ آوریل، پاسخ نظامی حداقلی و محدودی به اسرائیل داد. البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هر گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و یا خارج، واکنش بعدی ما علیه اسرائیل حداکثری، فوری و کاملاً پشیمان کننده خواهد بود. این تصمیمی تغییر ناپذیر است.

توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان می‌باشد. ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می‌دانیم و دست دوستی خود را با دولت‌های منطقه و جهان اسلام به گرمی می‌فشریم. رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه نا امنی و دشمن مشترک ماست.

بار دیگر، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و کلیه دولت‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتقای کارآیی این سازمان در جهان در حال گذار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و صیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی اعلام می‌کنم.

والسلام علیکم و رحمة الله

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • عملیات «وعده صادق» جایگاه ایران در برابر دیدگان کشورهای جهان را تغییر داد
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴
  • صهیونیست ها از اتحاد کشورهای اسلامی ترس دارند/ وحدت جهان اسلام از مهمات پیروزی بر صهیونیسم است
  • دانشگاه جزیره جدا از جامعه نیست/در آینده‌ای نزدیک شاهد تحولات بزرگی در جهان خواهیم بود
  • کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟ (اینفوگرافی)