Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@02:11:06 GMT

ایمنی پرتراکم‌ترین کشورهای کوچک جهان در برابر کرونا

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۸۲۸۲

ایمنی پرتراکم‌ترین کشورهای کوچک جهان در برابر کرونا

علی‌رغم این‌که بسیاری از منتقدان تراکم جمعیت را یکی از مؤثرترین عوامل در گسترش کووید -۱۹ می‌دانند، بعضی از متراکم‌ترین کشورهای جهان نادرست بودن این باور را به اثبات رسانده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بدون شک تراکم بالای جمعیت در فضایی محدود برای اغلب انسان‌ها غیرقابل‌تحمل است ولی در بعضی از نقاط سراسر دنیا مردم هر روز با چنین شرایطی سر و کار دارند به‌طوری‌که مرز مشخصی بین این افراد و همسایه‌های آن‌ها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال کشورهایی هم‌چون واتیکان، کره‌جنوبی و بنگلادش تراکم جمعیت به‌حدی زیاد است که گاهی مردم برای سکونت با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. در بعضی از کشورها این وضعیت آنقدر بحرانی است که امکان حرکت در سراسر خیابان‌ها و مراکز عمومی شهر به‌صورت جدای از دیگران وجود ندارد، حال‌آن‌که در کشورهایی نظیر کانادا فضاهای آزاد و بی‌استفاده به‌حدی زیاد است که گاهی ساکنان نمی‌دانند با آن‌ها چه کنند. در ادامه به معرفی دو مورد از پرتراکم‌ترین کشورهای جهان می‌پردازیم.

ماکائو

ماکائو شبه‌جزیره‌ای خودمختار در دریای جنوبی چین است که هرچند یک کشور مجزا به حساب نمی‌آید دارای پول، پرچم، اقتصاد، دولت و تاریخ منحصربه‌فرد است. به همین دلیل بسیاری از منتقدان سراسر دنیا آن را یک کشور مستقل به شمار می‌آورند. این منطقه در جنوب غربی هنگ‌کنگ و در امتداد مدخل رودخانه مروارید واقع شده و از نظر مساحت جغرافیایی بسیار کوچک است که به‌طور کلی فضایی به مساحت حدود ۳۰ کیلومتر مربع را به خود اختصاص و بیش از ۶۵۰ هزار نفر را در همین فضای کوچک جای داده است. در واقع به ازای هر یک کیلومتر مربع از این کشور کوچک بیش از ۲۰ هزار نفر سکونت دارند که این وضعیت، زندگی را برای ساکنان با مشکلات زیادی مواجه کرده است. منطقه خودمختار ماکائو تا سال ۱۹۹۹ میلادی تحت استعمار کشور پرتغال قرار داشت و در حال حاضر نیز مقامات رسمی آن بسیاری از قوانین خود را بر اساس سیستم حکومتی این کشور وضع می‌کنند. زمانی که ماکائو به جمهوری خلق چین واگذر شد، دولت این کشور خودمختاری آن را تا ۵۰ سال بعد یعنی سال ۲۰۴۹ تأیید کرد. این روزها، بسیاری از مردم این منطقه چینی هستند و به زبان‌های مختلف نظیر کانتونی، هاکا، پرتغالی و انگلیسی تکلم می‌کنند.

موناکو

شبه‌جزیره موناکو دومین کشور متراکم (حدود ۵۰ هزار و ۸۱۸ نفر به ازای در هر ۲.۵ کیلومتر مربع) و همچنین دومین کشور کوچک جهان است که در دریای مدیترانه و در نزدیکی سواحل جنوب فرانسه قرار دارد. به واسطه اینکه هیچ مالیاتی برای شهروندان مقرر نمی‌کند، این کشور کوچک از محبوبیت بسیار بالایی در میان ساکنان خود برخوردار است. علاوه بر این برخلاف اندازه بسیار کوچک خود، موناکو تشکیلات قدرتمند و شگفت‌انگیزی دارد تاجایی‌که صاحب یک مرکز بانکی معروف در دنیا است که لیست مشتریان خود را پنهان نگه می‌دارد. اقتصاد قدرتمند، نرخ بسیار پایین بیکاری، شبکه‌های کنترل مرزی برای واردات تنباکو، خدمات پستی و تلفنی این منطقه و غیره از جمله ویژگی‌های منحصربه‌فردی به شمار می‌رود که این شبه‌جزیره را از سایر نقاط جهان متمایز کرده است. موناکو همچنین به خاطر سالن‌های تئاتر کم‌نظیر و میزبانی مسابقات فرمول یک که هر ساله در ماه می برگزار می‌شود در سراسر دنیا شهرت دارد و هرچند عضوی از اتحادیه اروپا نیست واحد پول رایج در آن یورو است. زبان رسمی این کشور فرانسوی است ولی ساکنان آن به زبان‌های ایتالیایی، انگلیسی و گویش موناکویی "مونگاسک" نیز سخن می‌گویند.

نکته شگفت‌انگیز درباره موناکو و ماکائو به‌عنوان متراکم‌ترین نقاط دنیا که باعث شگفتی همگان شده این است که گسترش ویروس کرونا در هر دوی آن‌ها از همان اوایل شیوع مهار شد و نرخ ابتلاء به کووید -۱۹ در آن‌ها هم‌اکنون صفر است. این امر مهر باطلی بر نظریه منتقدانی محسوب می‌شود که باور دارند تراکم جمعیتی به گسترش کروناویروس سرعت می‌بخشد.

کد خبر 441645

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا کرونا در جهان شیوع کرونا شهرهای جهان شیوع ویروس کرونا پاندمی کرونا کووید ۱۹ شیوع بیماری کووید۱۹ پاندمی کووید 19 تراکم جمعیت شهر متراکم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۸۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت کشورهای اسلامی در برابر جنایات غزه ناشی از ترویج اومانیسم در مراکز آموزشی است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدسعید آزاد موسوی امروز در مراسم بزرگداشت روز معلم با اشاره به حدیثی از نبی مکرم اسلام(ص) اظهار داشت: ایشان فرمودند هر کس از خود برگه‌ای علم بر جای بگذارد در قیامت بین او و آتش جهنم مانع می‌گذارد.

وی در ادامه افزود: زمانی که اساتید تدریس می‌کنند باید صداقت و وفاداری را به دانشجو و طلبه آموزش دهند چون زمانی که آنها این خصوصیات نیکو را آموزش می‌دهند به دیگران نیز آموزش خواهند داد.

مدیر مرکز اسلامی آذربایجان‌غربی در ادامه گفت: خداوند در برابر هر "اثر عمل" به بشر  پاداش می‌دهد بنابراین تا قیامت در برابر هر اثر عمل درست، به آدمی ثواب و پاداش خواهد داد.

وی در ادامه با اشاره به فجایع غزه خاطرنشان کرد: هم‌اکنون سوال اینجا است که چرا آمریکا آبروی خود را در حمایت از اسرائیل به هدر می‌دهد و چرا بیش از ۲۰ کشور عربی و بیش از ۵۰ کشور اسلامی در مورد این جنایات سکوت کرده‌اند و حتی خیانت هم می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی گفت: در جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ۳۴ هزار نفر شهید شده و صدها خانه ویران شدند و طفلان بسیاری بیش از اینکه از شیر مادر بنوشند از خون سیراب شدند اما مسلمانان سکوت کردند. 

وی اظهار داشت: برخی سکوت کشورهای اسلامی و عربی را در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ناشی از" ترس" آنها از غرب دانسته و برخی نیز"منافع شخصی" حکام عربی و اسلامی را در این زمینه دخیل می‌دانند بنابراین معلمان جامعه اگر به شاگردان خود درست تعلیم دهند و اگر تعلیم آنها درست نباشد باید نوع آن خود را تغییر دهند.

مدیر مرکز اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: حکام کشورهای اسلامی و مسلمان باید به جای دنبال کردن منافع شخصی در حمایت از رژیم صهیونیستی، منافع اسلام را در نظر بگیرند و از سوی دیگر برخی حکام کشورها، دست‌نشانده آمریکا هستند در حالی که نباید چنین می‌شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در بحث حاکمیت دین پنج نظریه وجود دارد بیان کرد: برخی‌ها در کل وجود خدا را انکار می‌کنند، برخی خدا را قبول دارند اما معتقد هستند که خدا، پیامبر نفرستاده است، از سوی دیگر برخی معتقد هستند دین در علم و سیاست حرفی برای گفتن ندارد و برخی نیز اعتقاد دارند خدا و پیامبر وجود دارد اما احکام اجتماعی پیامبر منقضی شده است و اسلام در شرایط کنونی شرایط اجرایی ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین آزاد موسوی گفت: آنچه که سبب سکوت کشورهای اسلامی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شده است، ترویج اومانیسم و سکولاریسم در بین حوزه و دانشگاه است.

وی بیان کرد: بی‌تردید باید طلاب و دانشجویانی را تربیت کرد که ما را به شرایط اوج حکومت اسلام بازگردانند و این نیز نه در حرف بلکه باید با عمل همراه باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • آشکار شدن ماهیت واقعی دولتمردان آمریکا در برخورد خشن با جنبش اعتراضی دانشجویان
  • «غزه» مسئله اول جهان است
  • عملیات «وعده صادق» جایگاه ایران در برابر دیدگان کشورهای جهان را تغییر داد
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • سکوت کشورهای اسلامی در برابر جنایات غزه ناشی از ترویج اومانیسم در مراکز آموزشی است
  • فقیرترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟ (اینفوگرافی)